Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Folkmusikkonsert i Hållnäs kyrka

mars 3 @ 15:00 - 16:00

- Kr100

Folkmusikkonsert med Sonia Sahlström, Kristin Sahlström, Ditte Andersson och Cajsa Ekstav.

Programmet innehåller spel på fioler och nyckelharpor, både i kvartett- och duoform, och också sång. Drivet musicerande med elegant samspel varvas med roliga och informativa presentationer. Konserten bjuder på det som ligger dessa fyra spelmän extra varmt om hjärtat – den upländska folkmusiken i traditionell tappning.

Cajsa Ekstav & Ditte Andersson började musicera tillsammans i början av 80-talet. Sedan dess har de framträtt i många olika konstellationer under årens lopp. De har spelat i regn och sol, i slott och koja och till och med med brutna armar och fingrar. Duons specialitet är nyckelharpa och sång och repertoaren har, förutom folkmusik, även inkluderat både rock och barock.

Sonia & Kristin Sahlström är mor och dotter ur den 4:e och 5:e generationen Sahlströmare. De spelar låtar på fiol ur den upländska musikskatten och ofta från familjens låtrepertoar. De har spelat ihop hemma i köket i många år, men nu gör de premiär på den offentliga scenen! Upländska bondpolskor och springvalser är speciella favoriter.

Välkommen till en fin musikstund i Hållnäs kyrka!

Detaljer

Datum:
mars 3
Tid:
15:00 - 16:00
Pris:
Kr100
Evenemang Kategori:

Arrangörer

Hållnäs hembygdsförening
Hållnäs-Österlövsta församling, Tierps pastorat

Plats

Hållnäs kyrka
Edvalla Edvallavägen 16
Hållnäs, 81964
+ Google Map