Fotografierna på denna hemsida och i vår Hållnäsbroschyr kommer från lokala fotografer.

Fotograf: Carina Bodin

Carina har sina rötter i Hållnäs och tillbringar mycket tid i båthuset vid Slada hamn. Carina har ett öga för den vackra Hållnäsnaturen och förevigar den med sin kamera.

Carina är en av konstnärerna på Tierps kommuns konstrunda, Konst på väg, och hon har haft flera utställningar med sina naturfotografier.
Vi är mycket tacksamma att Carina delar med sig av sina vackra Hållnäsbilder på den här hemsidan och i Hållnäsbrochyren.

Länk till Carinas hemsida

Fotograf: Maria L Hallengren

Maria bor i Hållnäs och fotograferar Hållnäsnaturen men allra helst fotograferar hon norrsken. Maria är en av konstnärerna på Tierps kommuns konstrunda, Konst på väg, och hon har haft utställningar med akvareller och norrskensfotografier. Maria är också sångerska och musiker och har bland annat skrivit ”Min sång till Hållnäs” och givit ut en CD som heter ”Mitt Hållnäs”.

Bilderna som sitter på fönstren på ICA Kastbergs i Edvalla och i foajén på Hållnäs bygdegård, Gröna Lund, kommer från Marias kamera.

Vi är mycket tacksamma att Maria delar med sig av sina Hållnäsbilder på den här hemsidan och i Hållnäsbrochyren.

Länk till Marias hemsida

Fotograf: Håkan Karlsson

Håkan, som är ifrån Skärplinge, är en passionerad naturfotograf som ofta sitter i gömsle och fotograferar fåglar, då framförallt örnar. Håkan fotograferar inte bara fåglar utan allt som har med djur och natur att göra. Dessutom fotograferar Håkan människor, motorsport, evenemang, bröllop, ja allt som går att fotografera. Håkan filmar också och gör både korta och lite längre filmer med olika innehåll. Håkan har fotograferat sedan 1970-talet, frilansat för tidningar, haft bildvisningar och många fotoutställningar.

Vi är mycket tacksamma att Håkan vill dela med sig av sina Hållnäsbilder, här på hemsidan och i vår Hållnäsbroschyr.

Tag kontakt med Håkan

Fotograf: Lotta Lund

Kameran har funnits vid Lottas sida sedan unga år. Macro och landskap är huvudinriktningen i hennes fotograferande. Natur och djur är huvudinriktningen men ibland byter hon naturens skönhet mot viktiga livshändelser. I Hållnäs håller Lotta oftast till runt om Ängskär då hennes svärföräldrar har stuga där.

Lotta har haft en del utställningar både i egen regi och tillsammans med andra.
Lotta är en av konstnärerna under Konst på väg i Tierps kommun då hon ställer ut i Strömsbergs bruk. Har även ställt ut gemensamt i två stora utställningar, den en är 48 kvinnliga naturfotografer (natur 2014) som Profoto anordnade och ställt ut i bl.a. Stockholm på fotomässan och i Profotos lokaler och vandrat runt i Sverige. Den andra är Sixty Chicks, Wild pics där 60 kvinnliga naturfotografer från föreningen Biofoto Sverige, Finland och Norge, 20 från vardera land har en gemensam utställning.
Vi uppskattar att Lotta vill dela med sig av sina fantastiska Hållnäsbilder.

Fotograf: Jenny Hallengren

Jenny är född och uppvuxen i Hållnäs, där hon även har ett landställe, men hon bor och arbetar i Stockholm som professionell fotograf.

Jenny har förutom kunder i Sverige, kunder i Japan och USA.

Vi är mycket tacksamma att Jenny delar med sig av sina Hållnäsbilder på den här hemsidan och i Hållnäsbrochyren.

Länk till Jennys hemsida

Illustration_Margareta_Nordqvist

Konstnär: Margareta Nordqvist

Margareta Nordqvist är en svensk konstnär, illustratör och författare av barn och ungdomsböcker. Hon bor i Tobo, Tierps kommun.

Margareta Nordqvist har illustrerat Lin Hallbergs bokserie om hästen ”Sigge” och Isabelle Halvarssons serie om katten ”Fräs” och serien om hunden ”Puzzel”. Margareta har även gett ut böcker där hon står för både text och illustration, bland annat ”Bravo Bella”, ”Hoppa Hasse”, ”Hitta Bosse”, ”Lilla Lollo” och ”Kattens ungar”.

Vi är mycket tacksamma och glada för den vackra illustrerade Hållnäskartan som Margareta skapat och som vi använder på hemsidan och i samband med det årliga evenemanget ”På Tur i Hållnäs”.

Länk till mer information om Margareta Nordqvist