Bensinförsäljningen i Vavd upphör tillsvidare

Som säkert flera hört ryktesvägen, har nya säkerhetsbestämmelser skapat problem för Q-star i Vavd. (Familjen Hållkvists hus ligger för nära pumparna.) Räddningstjänsten, som bestämmer i ärendet, har beslutat att bensinförsäljningen avslutas när tanken säljs slut (antagligen kring nästa helg 7-8/7). Dieselförsäljningen fortsätter som tidigare.

Nu är det upp till Q-star att ge ett förslag som Räddningstjänsten kan godkänna, på hur fasaden på Hållkvists hus kan brandklassas.

Ett alternativ kan vara att flytta bensinpumpen.

Sockenrådets styrelse ser allvarligt på att Hållnäs riskerar att förlora sin enda bensinstation och kommer att stödja Hållkvists i arbetet att hitta en lösning, så att uppehållet i bensinförsäljningen bara blir tillfälligt. Vi återkommer med information när vi vet något mer.

2 Kommentarer
 1. Ann-Cathrin Larsson
  Ann-Cathrin Larsson says:

  Q-star i Vendel upphörde med bensinförsäljningen ganska hastigt och lustigt av samma skäl. Där var det aldrig någon diskusion om någon lösning men det kanske beror på att de säljer ofantliga mängder diesel.
  Jag hoppas verkligen att det går att lösa frågan så att ni kan ha pumpen kvar. Det betyder mycket

  Svara
 2. Kristina Eriksson
  Kristina Eriksson says:

  Nu får hållnäsarna sluta samman och hjälpas åt för att få behålla macken. Säkert inte gratis att brandsäkra, men om alla bidrar kommer man lång!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *