En dag kvar av erbjudandet från Bluecom!

Här kommer en uppdatering om läget för bredbandsutbyggnaden via radiolänk/fiber på Hållnäshalvön:

 

 

  • Nu är masterna i Fagerviken och Edvalla ”fibrerade”. Bluecoms sändarutrustning kommer att installeras i masterna 3 mars.
  • I början av mars kommer Bluecoms installatörer att börja montera mottagarutrustning på fastigheter i närheten av dessa master. Fastighetsägare i berörda områden kommer att kontaktas av Bluecom.
  • Efter Fagerviken och Edvalla, är det masterna i Hermansbo och Storsten som är på tur. Därefter tar Bluecom och bredbandsgruppen beslut om åt vilket håll utbyggnaden fortsätter.
  • Vill man påverka prioriteringen av master, är det bästa sättet att teckna avtal.

 

  • Är du fiberkund till Lidén Data i Fagerviken? Förutsatt att fastighetsägaren själv beställer den dosa som ska monteras inne i huset, ska ett antal fiberkunder kunna bli anslutna under februari månad.

 

  • Information om erbjudandet har gått ut i alla fysiska brevlådor, via informationsmöten, Sockenrådets mejlinglista samt i sociala medier. Bredbandsgruppen ber alla om hjälp att sprida info till dem som kanske ändå inte nåtts. Prata gärna med grannar, skicka länk eller vidarebefordra mejl till medlemmar i din by/samfällighet som inte bor i Hållnäs vintertid. Tack på förhand! (Sockenrådet mejlar enbart de som aktivt anmält sig till vår mejlinglista. Anmäl dig till mejlinglistan genom att skicka ett mejl till framtid@hallnas.info).

 

  • Många har mejlat och ringt bredbandsgruppen under den senaste tiden och frågat om hur man tar sig ur gamla avtal som binder en till IP Only. Konsumentvägledaren vid Tierps kommuns medborgarservice har skapat en mall som man kan använda om man mejlar IP Only för att säga upp sitt avtal, som alltså måste vara äldre än 24 månader.  Här finns mallen.

Ett tips som kommit in sedan vi publicerat denna mall, är att man även ska skriva att det är både avtal och beställning man vill häva.

Telekområdgivarna har en sida om att häva avtal.

Post- och Telestyrelsen (PTS) har också publicerat följande citat från IP Onlys broschyr ”Svart på vitt” som kom ut i höstas: ”Tolkningen av 24 månaders-klausulen i våra fiber-anslutningsavtal har setts över. Kunder som väntar på fiberuppkoppling har nu möjlighet att säga upp anslutningsavtalen utan annulleringsavgift efter 24 månader (under förutsättning att byggprojektet inte 
har startats). Har byggprojektet påbörjats och stora kostnader börjat tas, görs en bedömning i varje enskilt fall.” 

Blir det några problem att säga upp avtal, så kan du vända dig till konsumentrådgivningen i Tierps kommun eller till Hallå konsument www.hallakonsument.se eller göra en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden www.arn.se.

Hittills har alla konsumenter fått rätt mot IP Only, när ärendet går till Allmänna reklamationsnämnden, enligt kommunens konsumentvägledare.

Berätta gärna ovanstående för äldre grannar eller släktingar, som kanske inte nås av information från oss, och uppmuntra dem att kontakta John Lundin, konsumentvägledare på Tierps kommun, om de har behov av rådgivning. Telefon 0293-21 80 88. E-post: medborgarservice@tierp.se.

 

För mer info, alla länkar till avtal mm, samt “vanliga frågor och svar”  om Sockenrådets bredbandsutbyggnad, vänligen besök hallnas.info/bredbandsutbyggnad-i-hallnas/.

Klicka på respektive blå knapp (“Tjänster och konstnader”/”Teknik”/”Bakgrund/”Övrigt”) på hemsidan, eller se alla frågor och svar här.

Har du andra frågor eller funderingar? Hör av dig till info@hallnas.info – vi vill gärna höra från er!

PS: Hoppas ni har förståelse för att vi har svårt att hålla koll på frågor som dyker upp i Facebooktrådar. Vill ni få svar på frågor eller ha dialog med oss i bredbandsgruppen är det bäst att använda email: info@hallnas.info. Tack!

Vänliga hälsningar,

Bredbandsgruppen för Hållnäs Sockenråd

Lasse Larsson (Edvalla), Sverker Sjöqvist (Årböle), Bruno Hagenbring (Fågelsundet), Olof Holmberg (Vedlösa), Mathias Lycke (Vedlösa)