Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rysk olja och dyr el – hur kan vi i Hållnäs göra för att bidra till klimatomställning? 

maj 25 @ 18:00 - 20:30

Klimatförändringar, pandemi, krig, ökande klyftor, artutrotning. Vi befinner oss i ett antal kriser, ekologiska och sociala. 

Coronapandemin ställde vår gemensamma sårbarhet i ett ljus som inte går att ignorera.  Kriget i Ukraina  och dess följder uppmärksammar oss på nytt om hur skört vårt samhälle är. Finns det något normalt att gå tillbaka till?  Medvetenhet om de globala kriserna kan lätt bli förlamande, om man inte ser några utvägar eller möjligheter att själv vara med och påverka. Vad kan vi göra här i Hållnäs för att skapa ett mer robust lokalsamhälle? 

Hållbar utveckling handlar om att se på pusselbitarna socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Skulle Hållnäs bli mer hållbart om långa transporter minskat och egenförsörjningen ökat? Hur kommer vi i så fall dit? Är det föreningslivet och gemenskap med grannar  som är nyckeln till ett mindre sårbart lokalsamhälle?

Hur kan vi leva ett gott liv och samtidigt använda mindre resurser och energi, både globalt, och här i Hållnäs?

 

Framtid Hållnäs bjuder in till en workshop och tankesmedja kring omställning, hållbarhet och lokalsamhällets möjligheter för att klara den framtid som kan vara både en utmaning och en möjlighet. 

Workshopen leds av Ylva Lundkvist Fridh, VD vid Mikrofonden Sverige och tidigare verksamhetsutvecklare vid Hela Sverige ska leva. Ylva föreläser, processleder och modererar om frågor kring lokal finansiering, lokalekonomisk analys, landsbygdsutveckling, omställningsrörelsen, penningsystem, med mera. Ylva är bosatt i Stjärnsund i Södra Dalarna och en del av bygemenskapen och omställningsrörelsen där.

 

Framtid Hållnäs bjuder på fika och samtal!

Anmäl om du vill delta och ev matintolerans till framtid@hallnas.info, gärna innan 21/5.

 

Framtid Hållnäs är ett brett, treårigt utvecklingsprojekt för en hållbar framtid på Hållnäshalvön med omnejd. Projektet ägs av Hållnäs Sockenråd och finansieras av EUs Landsbygdsfond genom Leader Nedre Dalälven. Läs mer om projektet här.

 

Details

Date:
maj 25
Time:
18:00 - 20:30
Event Categories:
, , , ,

Organizer

Hållnäs Sockenråd
Phone:
0704684607
Email:
info@hallnas.info
Website:
https://hallnas.info

Venue

Församlingshemmet Edvalla
Edvallavägen 13
Hållnäs, 81964 Sverige
+ Google Map

Details

Date:
maj 25
Time:
18:00 - 20:30
Event Categories:
, , , ,

Organizer

Hållnäs Sockenråd
Phone:
0704684607
Email:
info@hallnas.info
Website:
https://hallnas.info

Venue

Församlingshemmet Edvalla
Edvallavägen 13
Hållnäs, 81964 Sverige
+ Google Map