Vill du häva ett gammalt avtal med en fiberleverantör?

Vid informationsmötet om bredbandsutbyggnaden 16 januari framkom att många efterfrågar hjälp att häva sina gamla avtal med IP Only, innan man vågar teckna avtal med Bluecom eller TFN.

Lasse Larsson i Bredbandsgruppen har från kommunens  medborgarservice fått en mall vi kan använda för att underlätta den här proceduren.

Ett tips som kommit in sedan vi publicerat denna mall, är att man även ska skriva att det är både avtal och beställning man vill häva.

Här är den: Hjälpmall för att häva avtal.

John Lundin som arbetar med konsumentvägledning på Medborgarservice är för övrigt mycket hjälpsam, hör av er till honom om ni har behov av rådgivning. Telefon 0293-21 80 88. E-post: medborgarservice@tierp.se.

Det går förstås bra att  kontakta bredbandsgruppen också på info@hallnas.info.

Vi återkommer inom kort med uppdateringar från informationsmötet i veckan – glädjande var att många kom och att flera frivilliga har klivit fram som lokala bredbandsambassadörer. Det ger oss hopp!

Tills vidare kan ni hitta all information vi hittills samlat på hemsidan. Klicka gärna på de mörkblå ”knapparna” för att komma till vanliga frågor och svar om allt från installation, e-hälsa och teknik till bakgrunden till utbyggnaden.

PS: En trevlig biverkning av den här utbyggnaden har redan skett – Naturskolans lada på skolgården har fått både sommarvatten och el indraget. Snart får den internetuppkoppling också!